Міністерство соцiальної політики України


Просування гендерно-чутливих демократичних інститутів

21 Вересня 2017, 20:12
Під таким гаслом пройшов “Жіночий сніданок” в рамках Щорічної наради ОБСЄ з огляду імплементації зобов’язань держав-учасниць у людському вимірі 2017 року, в якому взяла участь заступник Міністра соціальної політики України Наталія Федорович

Під час заходу заступник Міністра соціальної політики Наталія Федорович поінформувала про Національний план дій “Жінки, мир, базпека”, який Україна прийняла на виконання Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 у 2016 році та перші результати його виконання. Документ спрямований на розширення участі жінок у процесі врегулювання конфлікту і протидії ґендерному насильству.

Наталія Федорович повідомила про діяльність 26-ти мобільних бригад в 5-ти східних регіонах України, які надають допомогу постраждалим від гендерно зумовленого насильства, розроблену Мінсоцполітики моніторингову карту для відстеження ситуації захисту, надання допомоги і реабілітації потерпілих від насильства.

“Жіночий сніданок” став платформою для обговорення трансформуючого потенціалу інститутів, чутливих до гендерних факторів, включаючи, зокрема, демократичні інститути і парламенти, в якості одного з підходів до розширення участі жінок у громадському та політичному житті, а також заохочення досягнення гендерної рівності в регіоні ОБСЄ.

Під час заходу також було представлено нову публікацію БДІПЛ ОБСЄ „Закони, які працюють на користь чоловіків і жінок: посібник з обліку гендерної проблематики в законодавстві”. Особлива увага привернута до відповідальності законодавців за забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/13950.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове