Міністерство соцiальної політики України


Відбулося засідання колегії Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації

21 Вересня 2017, 17:14
20 вересня 2017 року відбулося засідання колегії Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації. У заході взяли участь директор Департаменту соціального захисту населення обласної держадміністрації Елеонора Поліщук, члени колегії, заступники міських голів та голів райдержадміністрацій, які координують соціальну сферу, начальники міських і районних управлінь соціального захисту населення.

Під час колегії було підбито підсумки роботи соціальної сфери області за перше півріччя 2017 року. Елеонора Поліщук розповіла, що протягом зазначеного часу соціальна сфера області працювала злагоджено, в повному обсязі реалізуючи державну соціальну політику на території, підконтрольної українському Уряду. Так, у Луганській області до реєстру отримувачів пільг внесена інформація майже про 188 тисяч громадян, які мають право на пільги по 13 законам України за 89 категоріями. Станом на 01 вересня 2017 року державна соціальна допомога виплачена 41 тисячі одержувачам на загальну суму 544,3 млн грн. Усі виплати призначаються і виплачуються у встановлені законодавством терміни. У порівнянні із аналогічним періодом 2016 року кількість одержувачів державної допомоги збільшилася на 2,4%. Відповідно обсяг фінансування всіх видів державної соціальної допомоги збільшився на 13%, що обумовлено збільшенням прожиткового мінімуму в 2017 році. Станом на 01 вересня 2017 року одноразову матеріальну допомога за рахунок коштів обласного бюджету надано 801 мешканцю Луганщини на суму 2,3 млн грн.

Станом на 01 вересня 2017 року кількість домогосподарств, які отримують субсидію на житлово-комунальні послуги, становить 115 тисяч. У зв'язку зі зростанням тарифів на житлово-комунальні послуги у 2017 році кількість одержувачів субсидії в порівнянні із аналогічним періодом
2016 року збільшилось на 11%.

Говорячи про перші підсумки літньої оздоровчої кампанії дітей, Елеонора Поліщук зазначила, що, в цілому, по області загальний рівень охоплення оздоровленням та відпочинком дітей трохи вище рівня минулого року (44,3% від загальної кількості дітей; за аналогічний період минулого року - 39,4%).

Зазначено, що в умовах децентралізації одним із пріоритетних завдань соціальної сфери є організація надання якісних соціальних послуг населенню. Станом на 01 липня 2017 року для обслуговування непрацездатних громадян похилого віку, інвалідів в області працюють
15 територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг). Було виявлено 27,2 тис. осіб, які потребували соціального обслуговування, в тому числі – 15,7 тис. осіб у сільській місцевості. Фактично обслуговано 21,6 тис. осіб.

Директор Департаменту звернула увагу керівників міст і районів області на актуальність питань сімейної політики, зокрема, щодо кадрової комплектації центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, які надають допомогу сім’ям та особам, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Елеонора Поліщук підкреслила важливість роботи у напрямку ліквідації заборгованості із заробітної плати. Так, станом на 01 серпня
2017 року заборгованість із виплати заробітної плати в області становить 157,7 млн грн. З початку року заборгованість зросла більше, ніж у 3 рази за рахунок трьох підприємств вугільної та хімічної промисловості, частка яких становить 98% (155 млн грн).

Другим питанням стало обговорення стратегії розвитку соціальної сфери міст і районів області до 2020 року. Елеонора Поліщук акцентувала увагу керівників місті і районів області на важливості продовження роботи щодо створення соціальних «прозорих офісів» з метою максимального спрощення надання соціальної допомоги громадянам.

Також на колегії розглянуто питання влаштування на державне утримання до будинків-інтернатів системи соціального захисту населення області громадян похилого віку та осіб з інвалідністю.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/13946.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове