Міністерство соцiальної політики України


Пенсійна реформа підвищує пенсії та усуває причини, які призвели до руйнації пенсійної системи, - Андрій Рева

21 Вересня 2017, 19:00

Про це Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив під час інтерв’ю журналістам.

Так, за його словами, Уряд провів комплексну підготовчу роботу до проведення пенсійної реформи, та акумулював необхідні для цього ресурси.

Разом з цим, разове підвищення виплат без проведення системних змін у пенсійній системі не усуне причини, які призвели до неприпустимого становища в якому сьогодні знаходяться українські пенсіонери.

“Витратити усі ресурси на разове підвищення пенсій не усуваючи причини, які призвели до того жахливого стану в якому сьогодні опинилися мільйони пенсіонерів – означає отримати через короткий проміжок часу повторення цієї ситуації, але на той час уже без ресурсів та часу для її виправлення”, - наголосив Міністр.

Натомість, підвищення пенсій шляхом їхнього осучаснення у комплексі з проведенням системних змін, які відновлюють функціонування пенсійної програми, є на сьогодні єдиним варіантом для виходу з кризи, та першим кроком на шляху належного грошового забезпечення пенсіонерів.

“Відновлюючи принципи соціальної справедливості, повертаючи страхові принципи і встановлюючи зрозумілі та прозорі правила пенсійної програми, ми, в першу чергу, повертаємо довіру людей до системи. Одночасно з цим, пенсійна реформа закладає раціональні економічні механізми, які одразу збалансують пенсійну систему та зроблять її самодостатньою в середньостроковій перспективі”, - резюмував Андрій Рева.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/13941.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове