Міністерство соцiальної політики України


Елеонора Поліщук: Успіх соціальної сфери Луганської області залежить від того, як ми спрацюємо на місцях

8 Вересня 2017, 18:01

«Успіх соціальної сфери Луганської області залежить від того, як ми спрацюємо на місцях», - так зазначила директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук у ході семінару з питання організації надання соціальних послуг населенню для фахівців об’єднаних територіальних громад області. Захід проведено Департаментом спільно з Відокремленим підрозділом установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» 07 вересня 2017 року. Участь у семінарі взяли працівники громад, які безпосередньо будуть займатися питаннями соціального захисту населення, а також представники райдержадміністрацій.

Під час заходу фахівці Департаменту, а також керівники соціальних установ та закладів розповіли представникам громад про основні аспекти організації роботи із соціального захисту населення громад. Основними документами в цьому питанні на сьогодні є накази Мінсоцполітики України від 19 січня 2016 року № 26 та від 21 червня 2017 року № 1030, якими затверджено методичні рекомендації щодо виконання самоврядних повноважень громад у сфері соціального захисту населення.

Зокрема, учасників поінформовано про модель соціального «прозорого офісу» для прийому громадян, діяльність яких мають забезпечити місцеві органи влади, систему надання розмежування повноважень із організації та надання соціальних послуг населенню, про повноваження громад щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, попередження насильства в сім’ї та ґендерного насильства, про соціальну підтримку дітей та сімей із дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах. Про організацію роботи із соціальними фондами та побудову трудових відносин розповіли представники Департаменту соціального захисту населення ОДА, головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, керівники Луганського обласного центру зайнятості та управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області.

Захід став першим із серії семінарів, якими протягом вересня 2017 року Департаментом спільно із Відокремленим підрозділом установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» заплановано охопити міста і райони Луганщини.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/13881.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове