Міністерство соцiальної політики України


Скористатися правом на монетизацію субсидій можуть близько двох мільйонів українських сімей

21 Серпня 2017, 18:09

«Регіональним органам соціального захисту населення доручено вжити заходів щодо додаткового інформування населення про можливість монетизації зекономлених сум субсидій та подання заяв громадянами у визначені терміни» - зазначила заступник директора Департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики Тетяна Голубенко.

Отримувачі субсидії, які економно споживали газ або електроенергію для опалення житла протягом опалювального періоду, і у яких станом на 1 травня була переплата за послугу, можуть отримати частину зекономленої субсидії в сумі, що не перевищує вартості 100 кубометрів газу або 150 кіловат год електроенергії, можуть отримати відповідну суму коштів.

Це є одним із визначених сьогодні державою способів монетизації, тобто перетворення умовних грошових коштів у реальні грошові виплати.

Щодо конкретних розмірів виплат, то по електроенергії - це близько 135 грн., по газу – 690 грн.

Для отримання коштів необхідно подати до 1 вересня заяву до органів соціального захисту населення, у якій зазначити спосіб виплати – банк або пошта.

Загальна сума, яку планують використати на монетизацію субсидій, становитиме 1,3 млрд грн. Загалом скористатися правом на отримання компенсацій можуть близько двох мільйонів українських сімей.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/13800.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове