Міністерство соцiальної політики України


На відпочинок в «Артек» приїхало понад 800 дітей з усієї України

11 Серпня 2017, 18:21
У Міжнародному дитячому центрі «Артек» розпочалася VIІІ зміна «Наша земля – Україна». До «Артеку» приїхало понад 800 дітей з усіх регіонів України. Зміна триватиме з 8 серпня по 28 серпня 2017 року.

 

Мета зміни – сприяння всебічному розвитку дітей крізь призму національно-патріотичного виховання шляхом формування у дітей позитивного сприйняття української дійсності та перспектив розвитку держави, розуміння цінності своєї держави у світі.

Основним із завдань програми зміни є розвиток дитини як особистості, патріота, думка якого є важливою при вирішенні актуальних питань сьогодення України.

З метою формування ціннісних орієнтирів і громадянської самосвідомості у дітей на прикладах героїчної боротьби Українського народу за самовизначення і творення власної держави, ідеалів свободи, соборності та державності їх буде залучено до участі в культурно-мистецьких та народознавчих акціях в ході підготовки та проведення Днів Державного Прапору та Незалежності України.

За участю Першого віце-прем’єр-міністра - Міністра економічного розвитку і торгівлі України – Степана Кубіва планується відкриття фотовиставки «100 перемог України. 1917-2017 рр.», яка відображає знакові події та досягнення України, її героїчного народу, серед яких такі віхові, як проголошення Української Народної Республіки у 1917 році, перемога у Другій світовій війні, проголошення незалежності України у 1991 році, Помаранчева революція та Революція Гідності, підписання Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС.

На цій зміні будуть проведені тематичні дні різних регіонів України, в яких будуть презентовано культура, традиції та знайомство з історією і видатними діячами в різних сферах життєдіяльності. На виконання цього будуть проведені: туристично-краєзнавчі проекти «Артеківська Січ» та «Артеківський вишкіл», пошукова гра «Україна єдина», танцювальний марафон «Талановиті українці», пізнавальна програма «Відкривай Україну», моделююча стратегічна гра: «Нова українська громада», творчий вечір присвячений Андрію Кузьменко (гурту Скрябін), акція «Історія нашого стягу» та фінальний конкурс дитячого Євробачення.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/13763.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове