Міністерство соцiальної політики України


Відбувся круглий стіл «Протидія торгівлі людьми, у тому числі дітьми та особами з інвалідністю, у Львівській області»

9 Серпня 2017, 20:08
9 серпня, у Львівській обласній державній адміністрації відбувся круглий стіл «Протидія торгівлі людьми, у тому числі дітьми та особами з інвалідністю, у Львівській області». Захід відбувся в рамках проекту «Спільними зусиллями громади і влади – проти торгівлі людьми», який реалізується Львівською обласною державною адміністрацією спільно з громадською організацією «Центр «Жіночі перспективи».

 

Участь у семінарі взяли суб’єкти, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, а також представники громадських організацій, що працюють у сфері захисту прав людей з інвалідністю.

Захід мав на меті привернути увагу до проблеми торгівлі людьми, у тому числі дітьми та особами з інвалідністю, опрацювати плани і зміст інформаційних кампаній у Львівській області щодо попередження торгівлі людьми, виявлення, ідентифікації та надання допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми, в тому числі дітьми та особами з інвалідністю.

Учасники семінару говорили про ризики потрапляння у ситуацію торгівлі людьми, які підстерігають саме осіб з інвалідністю, про посилення співпраці суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, у напрямку виявлення осіб з інвалідністю, які постраждали від торгівлі людьми, та надання їм необхідної допомоги, а також про необхідність проведення постійно діючих інформаційних кампаній з попередження потрапляння в ситуацію торгівлі людьми для різних груп населення.

Також під час обговорення учасники зазначили, що подолання дискримінації в різних сферах життя осіб з інвалідністю сприятиме зменшенню їх вразливості, в тому числі до ситуацій, пов’язаних з торгівлею людьми.

«Проблема торгівлі людьми є актуальною для нас, оскільки Львівська область є прикордонною. Тому наші переваги, зокрема запровадження безвізового режиму, можуть у деякій мірі стати ризиками, - зазначила директор департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА Наталія Кузяк. - Ми прагнемо побороти необізнаність у мешканців області щодо цієї проблеми».

Як повідомила головний спеціаліст відділу сімейної політики департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА Наталія Горун – уповноважена особа за проведення процедури встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми, у Львівській області, станом на сьогодні вже 13 осіб отримали статус особи яка постраждала від торгівлі людьми, з них 5 осіб отримали інвалідність внаслідок перебування у ситуації торгівлі людьми.

В.о. директора Львівського обласного центру зайнятості Оксана Іванчук запропонувала проводити регулярні зустрічі працедавців, суб’єктів Національного механізму взаємодії, представників громадських організацій, що працюють у сфері захисту прав людей з інвалідністю, а також самих осіб з інвалідністю з метою підвищення рівня обізнаності про умови безпечного працевлаштування осіб з інвалідністю.

За підсумками зустрічі учасники вирішили провести 3 тренінги-семінари для членів громадських організацій, що працюють у сфері захисту прав людей з інвалідністю, 1 круглий стіл для представників засобів масової інформації області з метою регулярного висвітлення інформації з протидії торгівлі людьми, 1 семінар для керівників територіальних центрів соціального обслуговування Львівщини з виявлення та ідентифікації осіб з інвалідністю, які потрапили у ситуацію торгівлі людьми або є найбільш вразливими. Також 1 семінар запланований у Сколівському районі на тему «Ефективне реагування суб’єктів Національного механізму взаємодії при виявленні, ідентифікації та наданні допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми».




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/13751.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове