Міністерство соцiальної політики України


Андрій Рева: Законопроект пенсійної реформи визначає логіку і послідовність дій для забезпечення гідного життя українських пенсіонерів

9 Серпня 2017, 16:13

Про підготовку Законопроекту пенсійної реформи до  другого розгляду в сесійній  залі Верховної Ради України, що має відбутись у вересні, розповів  сьогодні на брифінгу  Міністр соціальної політики України Андрій Рева.  

Нагадаємо, що Проект Закону про пенсійну реформу було підтримано парламентом у першому читані  13 липня.

Тим часом  триває напружена робота, щодо доопрацювання  Законопроекту з урахуванням близько 300  пропозицій, які  надали 80 народних депутатів.  Ця робота має закінчитись до початку наступної сесії Верховної Ради України, яку заплановано відкрити 6 вересня, щоб уже у  вересні підготовлений Законопроект був розглянутий парламентарями  в другому читанні.   

За словами  Андрія Реви, напрацьовуючи документ разом з  пропозиціями парламентарів, незмінними мають залишитись три принципові позиції.

Перша – збільшення страхового стажу, необхідного для призначення пенсії у 60 років, до 25 років з 1 січня 2018 року.

Друга – зниження розміру вартості коефіцієнту трудового стажу з 1,35 до 1,00. При цьому пенсії індексуватимуться автоматично залежно від рівня інфляції та росту середньої зарплати.   

І, третя – скасування  особливих умов виходу на пенсію, крім тих, хто працює на шкідливому виробництві (1 і 2 список) та військовослужбовцям. Однак, щодо останньої категорії, то для неї  будуть внесені  зміни в окремому Законопроекті.  

„Цей законопроект дозволить подолати бідність серед пенсіонерів, подолати негативні процеси, що є в пенсійній системі сьогодні. Наступним кроком має  стати реформування пенсійного забезпечення для військовослужбовців та забезпечення впровадження другого рівня пенсійного забезпечення – накопичувальної системи», - заявив Міністр. 

У разі підтримки народними депутатами змін у пенсійному забезпеченні, уже з жовтня, завдяки осучасненню,  пенсії збільшаться для 5,6 млн пенсіонерів, а сама реформа закладе підвалини для поступового росту добробуту українських пенсіонерів. 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/13745.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове