Міністерство соцiальної політики України


Микола Шамбір: Пенсійна реформа передбачає механізми підтримки громадян з числа вразливих категорій населення

1 Серпня 2017, 14:06
1 серпня під час брифінгу на тему «Перспективи впровадження пенсійної реформи» заступник Міністра соціальної політики поінформував про ті категорії громадян, які зайняті в особливих умовах праці та яким буде продовжено дію спеціальних умов призначення пенсійного забезпечення.

Пенсійна реформа передбачає скасування спеціальних режимів пенсійного забезпечення, зокрема, для держслужбовців та працівників прокуратури, проте цей крок не стосуватиметься тих категорій громадян, які об’єктивно потребують особливої уваги та підтримки з боку держави.

«Таким чином, залишаються незмінними пільги виходу на пенсію жінкам, які виховали 5 дітей, або виховали дітей з інвалідністю, залишаються також пільгові умови для учасників бойових дій, для чорнобильців, а також для працівників по списку 1 та списку 2. Крім того, залишаються такі умови для громадян з вадами функцій росту. Це практично весь перелік тих категорій, для яких умови виходу на пенсію залишається незмінними», - заявив Микола Шамбір.

Він уточнив, що пільгові умови призначення пенсій працівникам по списку 1 та списку 2 (шкідливі умови виробництва) забезпечуватимуться за рахунок підприємств. Цей крок стимулюватиме роботодавців поліпшувати умови праці для робітників, а також гарантуватиме працівникам належні умови пенсійного забезпечення. Дотримання прав працівників зі сторони держави забезпечуватиме Державна служба праці, оперативно реагуючи на звернення щодо можливих порушень. 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/13697.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове