Міністерство соцiальної політики України


Перепризначення субсидій на Волині необхідно завершити до 1 серпня 2017 року

24 Липня 2017, 17:16

 

Перепризначення житлових субсидій потребує 172 тисячі одержувачів. Про це поінформувала директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Оксана Гобод, доповідаючи про стан проведення перерахунків та виплати громадянам невикористаних сум житлових субсидій, під час оперативної наради у голови обласної державної адміністрації 24 липня 2017 року.

Як зазначила Оксана Гобод, на виконання завдань Уряду з травня поточного року органами соціального захисту населення проводиться робота по перепризначенню житлових субсидій на наступний опалювальний період. Даний перерахунок здійснюється без звернень громадян. У виняткових випадках звертатись потрібно, якщо змінився склад сім’ї, або була придбана покупка ціною понад 50 тис. грн. Такі випадки йдуть на розгляд комісій, тому заявники повинні подавати заяву повторно.

– Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації щотижнево здійснює моніторинг стану перепризначення житлових субсидій. Відтак, за оперативною інформацією станом на 21 липня опрацьовано 103 тисячі особових справ, що становить 60 відсотків від загальної кількості справ. Це фактично за місяць призначення, оскільки програмний продукт для перерахунку область отримала близько 20 червня, – відзначила Оксана Михайлівна.

Директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Оксана Гобод наголосила, що на виконання доручення віце-прем’єр-міністра Павла Розенка, даного під час відеоселекторної наради 20 липня 2017 року, перепризначення субсидій необхідно завершити до 1 серпня 2017 року. Тож керівників районів, де відсоток перерахунку нижче 50-ти %, попередили про персональну відповідальність.

Окрім цього, Оксана Гобод проінформувала про результати проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо повідомлення осіб про можливість отримання монетизованої частини зекономленої суми субсидій. Зокрема, органами соцзахисту на місцях були організовані широкі інформаційні кампанії для того, щоби забезпечити прийом заяв на надання грошової винагороди за енергоефективність. Так, станом на 20 липня поточного року 48 %, а це 25, 4 тисячі одержувачів з 53 тисяч, які є претендентами на отримання винагороди уже звернулись за призначенням. Тут варто відзначити, що такі заяви, за словами Оксани Михайлівни, прийматимуть тільки до 1 вересня 2017 року, опісля проводитиметься тільки виплата. Тож прозвучало прохання активізувати  та посилити цю роботу.

Відповідні завдання прозвучали і з уст голови облдержадміністрації Володимира Гунчика:

– Просив би продовжити цю роботу. Ми досить непогано спрацювали у минулому році, маємо непогані результати в цілому по області – близько 70-ти відсотків наших домогосподарств скористались цією програмою. Тому було би добре, якби до початку опалювального сезону ми завершили усі підготовчі роботи і максимально забезпечили оформлення документів громадянам Волині, які звертаються за субсидіарною підтримкою, – зазначив Володимир Петрович.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/13640.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове