Міністерство соцiальної політики України


Інформація щодо відпочинку дітей постраждалих внаслідок збройного конфлікту на Сході України

18 Липня 2017, 10:34

Міністерством соціальної політики України отримано лист Посольства України в Республіці Кіпр від 10.05.2017 № 61221/ 71-800-414 щодо готовності кіпрської сторони прийняти на оздоровлення групу українських дітей з сімей членів АТО та внутрішньо переміщених осіб у період з 16.07.2017 р. по 25.07.2017 р. в таборах відпочинку Міністерства освіти і культури вказаної країни.

За пропозиціями Донецької та Луганської обласних державних адміністрацій Мінсоцполітики сформовано групу із двадцяти дітей, постраждалих внаслідок збройного конфлікту, дітей чиї батьки загинули беручи участь в антитерористичній операції, внутрішньо переміщених осіб, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які направляються на відпочинок до Республіки Кіпр.

Авіапереліт до Республіки Кіпр та у зворотньому напрямку, а також медичне страхування вказаних дітей профінансовано Благодійним Фондом Петра Порошенка.

15.07.2017 Дружина Президента України, Голова Благодійного Фонду Петра Порошенка пані Марина Порошенко, зустрілася з дітьми під час екскурсії та прогулянки по місту Києву.

Діти перебуватимуть у таборі відпочинку Міністерства освіти і культури Республіки Кіпр, який розташований в гірському селищі Продромос.

У таборі на дітей очікує насичена пізнавально-розважальна програма, у ході якої передбачено дві одноденні екскурсії для огляду визначних археологічних і туристичних пам'яток Кіпру (Нікосія, Лімасол, Пафос), відвідування Національного парку Троодос та інші різноманітні заходи. Закордонна подорож триватиме до 25 липня.

Висловлюємо щиру подяку Посольству Республіки Кіпр в Україні за надану допомогу та можливість дітям отримати необхідне оздоровлення та відпочинок. А також щиру вдячність Міністерству освіти і науки України, Донецькій та Луганській обласним державним адміністраціям, Дитячому фонду ООН (ЮНІСЕФ), ТОВ „Юкрейніан Глобал Компані”, Компанії МакДональдз, мережі ресторанів „Пузата Хата”, Національному еколого-натуралістичному центру учнівської молоді та Печерському районному у м. Києві центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за небайдуже ставлення дітей, опалених війною.

 Окремо висловлюємо вдячність за спонсорську допомогу з оплати автобусного перевезення дітей по місту Києву Громадській спілці „Міжнародна асоціація зі сприяння сталому розвитку півдня України „Євростратегія” та її голові Ігнатьєву Леоніду Володимировичу. 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/13603.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове