Міністерство соцiальної політики України


Малозабезпечені безробітні Львівщини отримали шанс відкрити власну справу

22 Червня 2017, 18:47

 

У Львові відбувся круглий стіл щодо реалізації в області проекту із залучення до роботи членів малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб «Рука допомоги», який впроваджується Міністерством соціальної політики України за підтримки Світового банку. 

Директор Департаменту державної соціальної допомоги  Міністерства соціальної політики України Віталій Музиченко, координатор проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України» з боку Світового банку Катерина Петрина, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, представники Державної служби зайнятості , Консорціуму, місцевої влади, бізнесу, громадських організацій обговорили механізми повернення на ринок праці працездатних безробітних, що отримують соціальні виплати від держави.

Віталій Музиченко зазначив під час круглого столу, що для допомоги довготривалим безробітним будуть застосовуватися механізми, що добре зарекомендували себе у розвинених країнах: надання безвідсоткової поворотної фінансової допомоги (близько 60 тис. грн) на відкриття власної справи, залучення до громадських робіт та влаштування на робочі місця.

«Мета проекту – активізувати людей, дати їм можливість вийти зі скрутного становища і не забути про те, що є люди, які потребують допомоги», – зазначила Катерина Петрина.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка переконаний, що це стане поштовхом для людей, які демотивовані безробіттям.

«Люди, які отримують матеріальну допомогу від держави, поступово звикають до цього, але ж можна їм дати можливість відкрити свій бізнес, свою справу та вивести зі стану бідності та безробіття»,  - наголосив Олег Синютка.

У рамках реалізації проекту у Львівській області - вже на початковій його стадії - 14 осіб були працевлаштовані, сім - залучені для участі в оплачуваних громадських роботах. Комісія з реалізації пілотного проекту, створена розпорядженням голови Львівської облдержадміністрації, розглянула перші сім заяв на отримання фінансової допомоги для відкриття власної справи. З них два заявники виявили бажання займатися виробництвом бруківки, двоє – роздрібною торгівлею, по одному заявнику – обробкою деревини, сільським господарством та виробництвом меблів. Із числа заявників шестеро осіб отримали професійні консультації, одна людина проходить професійне навчання за сприяння центру зайнятості.

У Львівській області відкрито офіс проекту, співробітники якого координують його реалізацію та надають консультаційну допомогу учасникам.

Держава зацікавлена в успішній реалізації проекту «Рука допомоги», оскільки замість довготривалих одержувачів соціальної допомоги отримає платників податків.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/13504.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове