Міністерство соцiальної політики України


Наш вибір – європейська Україна

22 Червня 2017, 16:45

 

До ДП «УДЦ «Молода гвардія» 21 червня на VІ тематичну зміну «Наш вибір – європейська Україна», яка триватиме до 11 липня, заїхали діти з різних куточків України. 21 день, проведений на березі Чорного моря, запам’ятається відпочиваючим цікавими розвагами, корисними заняттями, новими знайомствами та яскравими емоціями. У рамках зміни  буде проведено фінал Всеукраїнського дитячого конгресу «Зіркові канікули у Світі талантів» та реалізовано гру-подорож «Мандрівка Європою». Тому заходи програми зміни об’єднані у тематичні блоки (зупинки), відповідно до гри-подорожі: «Цікава географія», «Європейський словник», «Менталітет  європейця»,  «Мистецтво і наука», «Звичаї  і традиції»,  «Національна кухня», «Спортивні досягнення». Беручи участь у грі, діти заочно ознайомляться з країнами Європи шляхом включення до різних видів діяльності. Результатом такої подорожі стане створення асоціативного порівняльного журналу «Європа – від «А» до «Я».

У межах гри також буде діяти клуб Єврохвиля, до якого матимуть можливість потрапити діти, які бажають поглибити знання про особливості країн Європи через цікаві форми роботи: інтерактивні ігри, кросворди, конкурси, складання пазлів та ментальних карт, виготовлення тематичних плакатів, знайомство з геральдичними знаками, перегляд пізнавальних фільмів, участь у вікторині, квест-грі тощо.

Серед  заходів по відзначенню календарних та релігійних  свят і пам’ятних дат у програму зміни включено наступні:

- цикл заходів до Дня Конституції України: урочистості у таборах «Україна одна єдина», віртуальна подорож  «Автор першої української конституції - Пилип Орлик», конкурс інсталяцій «Конституція дітям», флешмоб «Знаю, дотримуюся, користуюся», свято творчості «Ми – діти України»;

- тематичні заходи «Купальський віночок» в межах підготовки до свята: колективно-творча справа «Марена на Івана танцювально-розважальна програма «Ой, на Івана, та й на Купала», Купала», святкові забави біля багаття на березі моря  «На Івана на Купала нічка мала»,   шоу талантів «Накрапала на Купала з неба янгольська роса»

- «Шануємо історію – дбаємо про майбутнє» до100-річчя національно-визвольної революції 1917-1921 рр. та Дня скорботи та вшанування пам’яті жертв війни.

Протягом зміни також передбачено участь дітей у різних напрямках виховної, спортивно-туристичної та медико-оздоровчої діяльності.

Екскурсійна програма зміни включатиме відвідування театру опери та балету, цирку, прогулянки по центру міста Одеси із поїздкою на катамарані.

Підсумковими заходами зміни стануть виставка «Територія творчості», на якій будуть представлені творчі роботи учасників гуртків, підсумкові програми у таборах «Знаю про Європу все» та презентація журналу «Європа від «А» до «Я».

Всі заходи тематичної зміни стануть майданчиками для формування соціальних компетенцій дітей і будуть сприяти розвитку творчої, соціально активної та обізнаної особистості.

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/13499.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове