Міністерство соцiальної політики України


Андрій Рева: У боротьбі з тіньовою зайнятістю, в першу чергу, зацікавлені місцеві громади та працівники

15 Червня 2017, 15:16
Міністр соціальної політики України Андрій Рева взяв участь у селекторній нараді щодо забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення з 1 січня 2017 р. мінімальної заробітної плати до 3200 грн та виконання постанови Кабінету Міністрів України щодо виплати громадянам невикористаних сум житлових субсидій.

 

«Уряд поставив за мету досягнути повної детінізації ринку праці, і сьогодні усі необхідні для цього повноваження у місцевих органів влади є в наявності. Саме місцева влада, в першу чергу, зацікавлена у виході бізнесу з тіні, адже це прямо стосується наповнення місцевих бюджетів, до яких зараховується 75 відсотків від надходжень податку на доходи від фізичних осіб», - заявив Міністр.

За його словами, сьогодні у місцевої влади є широкий інструментарій впливу на тих недобросовісних роботодавців, які обкрадають громаду, обкрадають своїх працівників та при цьому спекулюють на питаннях складної економічної ситуації та тиску на бізнес.

«Ті, хто порушують Закон, повинні відчути міру своєї відповідальності. Тому нагадую, що штраф за порушення трудового законодавства про працю передбачений у розмірі до 96 тисяч гривень, а за перешкоджання роботі інспектора штраф становить 320 тисяч гривень. При цьому не самоціль штрафувати заради надходжень від штрафів, але держава повинна забезпечувати дотримання законних прав працівників, пенсіонерів та надходжень фінансового ресурсу від підприємницької діяльності до територіальних громад», – наголосив Андрій Рева.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/13449.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове