Міністерство соцiальної політики України


Мінсоцполітики спільно з МОП готують Дорожню карту для ефективного реформування служби зайнятості

1 Червня 2017, 18:25

Перший заступник Міністра соціальної політики України Ольга Крентовська заявила про тенденцію до покращення ситуації на ринку праці під час зустрічі представників Мінсоцполітики, Державної служби зайнятості з експертом Міжнародної організації праці Грегором Шульцом.

За словами Ольги Крентовської, Уряд ініціював реформу Державної служби зайнятості, щоб перетворити її на активного посередника та регулятора на ринку праці, що дозволить упорядкувати ї деякі функції Служби зайнятості.

«Мінсоцполітики за участю представників центральних органів виконавчої влади, соціальних партнерів та інших експертів у сфері зайнятості населення утворено експертну робочу групу з напрацювання пропозицій щодо покращення ситуації на ринку праці. За результатами її роботи Міністерством підготовлено законодавчі пропозиції щодо реформування сфери зайнятості та розроблено проект Дорожньої карти реформування ДСЗ», - поінформувала Ольга Крентовська.

При цьому вона зауважила, що відповідний законопроект, який вже готується, в установленому порядку буде направлено на погодження до заінтересованих центральних органів виконавчої влади та соціальних партнерів. Водночас Службою зайнятості вже розпочато роботу щодо реорганізації переважної більшості центрів зайнятості.

Окрім економічного ефекту, зазначені зміни сприятимуть підвищенню якості послуг. З метою забезпечення ефективного працевлаштування зареєстрованих безробітних, їх успішної адаптації та закріплення на новому робочому місці Службою зайнятості розроблено Рекомендації щодо здійснення індивідуального супроводу окремих категорій громадян після працевлаштування.

Крім того, з метою посилення соціального захисту працівників, яким залишилося менше трьох років до настання пенсійного віку, Верховною Радою України було прийнято Закон України „Про внесення зміни до статті 42 Кодексу законів про працю України щодо захисту трудових прав працівників передпенсійного віку”, відповідно до якого зазначеній категорії осіб надаються додаткові переваги при вивільненні працівників у зв’язку зі змінами в організації виробництва і праці.

«Дорожня карта – це необхідний інструмент для успішного та ефективного реформування служби зайнятості», - підкреслила Ольга Крентовська.

Представники Мінсоцполітики спільно з експертом МОП Грегором Шульцом узгодили основні позиції цього документа та обговорили зміни, які слід внести до нього перед затвердженням остаточного варіанту Дорожньої карти.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/13297.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове