Міністерство соцiальної політики України


Андрій Рева: Ми працюємо над тим, аби легалізувати й надійно захистити трудові права українців за кордоном

31 Травня 2017, 10:17
Тема соціальної захищеності та гарантій українських трудових мігрантів за кордоном об’єднала дві різні зустрічі Міністра соціальної політики України Андрія Реви: з Послом Словацької Республіки в Україні Юраєм Сівачеком та Головою Представництва Міжнародної організації з міграції Манфредом Профазі.

 

Посол Словацької Республіки в Україні Юрай Сівачек зазначив готовність словацького Міністра соціальної політики працювати спільно з українським Міністром Андрієм Ревою над вирішенням проблем у цій сфері, а саме – над врегулюванням трудового законодавства щодо українських громадян, котрі нелегально працюють у Словаччині.

Адже, як зазначив Юрай Сівачек, чимало українських громадян, працюючи у Словаччині, вносять тим самим свій вклад у розбудову цієї Республіки, тому влада країни готова для діалогу щодо їхніх соціальних гарантій.

Міністр соціальної політики України Андрій Рева наголосив на необхідності відповідної угоди між двома країнами щодо українців, котрі там працюють, не просто, щоб легалізувати їх, а ще й тому, що існує критична проблема в зарахуванні їм стажу для призначення майбутніх пенсій. І для цього, за словами українського урядовця, необхідно, щоб роботодавці платили страхові внески в Україні.

Для Представника МОМу в Україні пана Профазі стала цікавою інформація щодо того, що на початку червня в Братіславі (Словацька Республіка) проходитиме зустріч Міністрів соціальної політики країн, присвячена урегулюванню питань трудової міграції.

„Ми не сидимо склавши руки. У нас є відповідна договірна база з декотрими країнами. Адже трудові права українських громадян мають бути надійно захищеними. Тому й запропонували, аби трудових мігрантів з України легалізували в інших країнах, - повідомив Андрій Рева. - На зустрічі в Братіславі обговорюватиметься сам механізм легалізації”.

Як приклад Міністр соціальної політики України навів нещодавно підписаний договір з Ізраїлем щодо офіційного працевлаштування з пакетом соціального захисту українських фахівців будівельної галузі. Аби все було чітко врегульовано, Держава Ізраїль повідомила українській стороні свою потребу – кількість необхідних працівників складає 20 000 чоловік. Там наші будівельники працюватимуть і отримуватимуть зарплату, а ізраїльські роботодавці будуть сплачувати пенсійні внески в український фонд.

„Ми хочемо запропонувати іншим закордонним партнерам, аби вони формували свої потреби, щоб це була організована, цивілізована взаємодія”, - сказав Андрій Рева.

Як зазначалося на зустрічах, питання легалізації українських працівників за кордоном отримало нове звучання і ще більше актуалізується у зв’язку із запровадженням безвізового режиму між Україною та ЄС.

Окрім питання врегулювання становища трудових українських мігрантів за кордоном, Міністр Андрій Рева обговорив з Головою Представництва Міжнародної організації з міграції Манфредом Профазі роботу України в напрямку протидії торгівлі людьми та вирішення проблем внутрішньо переміщених осіб. 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/13274.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове