Міністерство соцiальної політики України


Майже половина зарплатних боргів – це борги підприємств Донбасу і зони АТО

30 Травня 2017, 17:16
Майже половина боргів по заробітній платі в Україні, що утворилися станом на початок травня поточного року, становлять борги підприємств Донецької та Луганської областей, а також підприємств, які наразі знаходяться в зоні АТО та на непідконтрольній території.

 

За даними Держстату, загальна сума заборгованості із заробітної плати з урахуванням підприємств, розміщених на непідконтрольній українській владі території, станом на 1 травня 2017 року у порівнянні із сумою заборгованості на 1 квітня 2017 року збільшилася на 115,4 млн грн, або на 5,6 відсотка, і склала 2 185,2 млн гривень. Із цієї суми борги у Донецькій та Луганській областях становлять 355,2 млн грн та 535,0 млн грн відповідно. Майже 500 млн грн, або 21,9 %, – це борги підприємств, що знаходяться в зоні проведення антитерористичної операції.

 Стан виплати заробітної плати та погашення заборгованості залишається одним з найбільш актуальних питань, що знаходяться на постійному контролі Уряду.  І, не дивлячись на значний негативний вплив військовий дій, в цілому, спостерігається тенденція щодо зменшення заборгованості із заробітної плати. Це стало можливим саме завдяки особливому контролю Уряду за дотриманням фінансової дисципліни в країні.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/13267.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове