Міністерство соцiальної політики України


У Бразилії виправдано та звільнено з-під варти громадянина України у справі кур’єрів-експедиторів

30 Травня 2017, 14:53
Завдяки зусиллям, які доклало Міністерство соціальної політики у співпраці з Міністерством закордонних справ, Національною поліцією, громадською організацією «Фундація «Гармонізоване суспільство», рідними, - у залі суду м. Сан-Пауло Федеративної Республіки Бразилії було виправдано та звільнено з-під варти громадянина України, який перебував у місцях позбавлення волі та який є особою, яка постраждала від торгівлі людьми.

 

Дана справа набула розголосу у червні 2016 року, коли постраждалого було завербовано та переміщено через Державний кордон України  з метою втягнення у злочинну діяльність. Шляхом обману та повідомлення неправдивої інформації про законну та високооплачувану роботу за кордоном, пов’язану із перевезенням дорогоцінного каміння, мешканець міста Обухова був завербований для поїздки до Федеративної Республіки Бразилія.

У липні 2016 року у міжнародному аеропорту м. Сан-Пауло працівниками уповноваженого органу під час обшуку валізи, яку потерпілий отримав за інструкціями вербувальників, його було затримано за підозрою у незаконному перевезенні значної партії наркотичних речовин (кокаїну). В результаті його було затримано та поміщено в місця позбавлення волі до прийняття судового рішення.

 

Зазначеного громадянина визнано потерпілим по кримінальному провадженню, передбаченому частиною 2 статті 149 (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України, а також встановлено статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми.

Наразі вирішується питання щодо повернення постраждалого до України, де йому буде надано повний комплекс соціальних послуг.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/13265.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове