Міністерство соцiальної політики України


Відбулося чергове засідання Національної тристоронньої соціально-економічної ради

29 Травня 2017, 17:55
29 травня ц.р. відбулося чергове засідання Національної тристоронньої соціально-економічної ради під головуванням Віце-прем’єр-міністра України П. Розенка. Від Міністерства соціальної політики у ньому взяв участь Державний секретар Міністерства В. Іванкевич.

 

На порядку денному засідання – розгляд реформ у сфері освіти та охорони здоров’я.

З питання «Про стан, проблеми та перспективи розвитку системи освіти, підготовки робітничих кадрів для галузей економіки з урахуванням потреб ринку праці» доповів державний секретар Міністерства освіти і науки України П. Полянський. Із співдоповідями виступили голова правління Кіровоградського обласного об’єднання  організацій роботодавців П. Штутман та голова Профспілки працівників освіти і науки України Г. Труханов.

За результатами обговорення членами Національної ради прийнято рішення, яке містить рекомендації Верховній Раді України, Кабінету Міністрів України та Міністерству освіти і науки, зокрема щодо запровадження податкових та фінансово-кредитних механізмів для залучення коштів роботодавців і приватного сектора в інвестування розвитку професійної освіти, наукової та інноваційної діяльності в освіті; підготовки та реалізації програм професійного навчання за дуальною системою навчання; забезпечення реалізації прав молоді на безоплатне здобуття професійно-технічної освіти в державних і комунальних навчальних; фінансування професійно-технічної освіти у повному обсязі; не допущення невиправданого закриття професійно-технічних навчальних закладів, технікумів, коледжів; розробки й запровадження державних і регіональних програм популяризації професійної освіти у засобах масової інформації; удосконалення системи прогнозування потреби у фахівцях та робітничих кадрах на ринку праці тощо.

Також Національна рада розглянула питання «Про реформу системи охорони здоров’я та забезпечення населення лікарськими засобами і медичними послугами», з доповіддю по якому виступив заступник Міністра охорони здоров’я України П. Ковтонюк, із співдоповідями - голова Ради Української Федерації роботодавців охорони здоров’я В. Загородній та голова Профспілки працівників охорони здоров’я України В. Коваль.

За результатами розгляду цього питання членами Національної ради прийнято рішення утворити тристоронню робочу групу з доопрацювання відповідного проекту рішення та винесення його на розгляд Президії Національної ради з метою прийняття остаточного рішення.

Крім того, Національна рада прийняла рішення звернутися до заінтересованих органів виконавчої влади щодо врегулювання конфліктної ситуації, яка виникла на ПАТ «Черкасиобленерго».

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/13261.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове