Міністерство соцiальної політики України


Олександр Привалов обговорив з представниками Данської Ради у справах біженців та недержавних громадських організацій Грузії проблеми вимушених переселенців

23 Травня 2017, 22:26

Заступник Міністра соціальної політики України Олександр Привалов провів робочу зустріч, присвячену вивченню досвіду Грузії у питаннях соціального забезпечення внутрішньо переміщених осіб та організовану за ініціативи Голови громадської організації «Всеукраїнська асоціація переселенців», радника Віце-прем’єр-міністра Руслана Калініна. Участь у зустрічі взяли фахівці Міністерства соціальної політики та Державної служби зайнятості, представники Данської Ради у справах біженців, Ради Європи та недержавних громадських організацій Грузії.

 Сторони поділилися власним досвідом вирішення проблем постраждалих внаслідок окупації територій зовнішнім агресором. Так, представники НГО Грузії розповіли як про успішні приклади надання допомоги вимушеним переселенцям, так і звернули увагу на ризики, що можуть призвести до негативних наслідків.

 Заступник Міністра поінформував гостей щодо поточного стану справ у питаннях соціального забезпечення внутрішньо переміщених осіб та ознайомився з досвідом Грузії, який може бути корисним і для України.

 «Україна визнає свої зобов’язання перед усіма громадянами і робить все для того, щоб виконувати їх у повному обсязі. Але сьогодні тривають активні військові дії, які інколи унеможливлюють роботу з надання соціальних послуг в сірій зоні та поруч з лінією зіткнення, не кажучи вже про окуповані території», – заявив Олександр Привалов.

 Також особливу увагу усіх учасників зустрічі було приділено питанню інтеграції внутрішньо переміщених осіб у громади за новим місцем проживання.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/13228.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове