Міністерство соцiальної політики України


Кабінет Міністрів схвалив проект Указу Президента України про призначення довічних державних іменних стипендій громадянам України, які зазнали переслідувань за правозахисну діяльність

11 Травня 2017, 16:19

Проект указу Президента України Петра Порошенка про призначення 200  довічних стипендій громадянам, які раніше зазнали переслідувань за правозахисну діяльність, 11 травня,  на засіданні Кабінету міністрів України представив Міністр соціальної політики України Андрій Рева.

 “Довічні державні іменні стипендії виплачуються щомісячно в розмірі 100% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, незалежно від отриманої зарплати, пенсії або матеріального змісту”, – заявив  Андрій Рева. 

Він нагадав, що з метою відновлення соціальної справедливості та забезпечення посилення соціального захисту колишніх політв’язнів, реабілітованих відповідно до статті 1 Закону України „Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні”, Указом Президента України від 26 листопада 2001 № 1147 „Про довічні державні іменні стипендії громадянам України, які зазнали переслідувань за правозахисну діяльність” (зі змінами) установлено 200 довічних державних іменних стипендій.

Також Міністр зазначив, що причиною припинення виплати стипендії може бути смерть стипендіата або переїзд в іншу країну. В такому випадку, нові стипендіати визначитимуться на підставі клопотань обласних державних адміністрацій щодо призначення іменних стипендій іншим громадянам.

З урахуванням клопотань про призначення стипендій громадянам, що надійшли від обласних та Київської міської державних адміністрацій, Мінсоцполітики розробило відповідний проект Указу Президента України, яким передбачено призначення стипендій для 28 осіб з 11 регіонів та м. Києва.

Востаннє довічні державні іменні стипендії громадянам України, які зазнали переслідувань за правозахисну діяльність, призначалися в листопаді 2016 року.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/13127.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове