Міністерство соцiальної політики України


Фінасування ветеранських громадських організацій проходитиме прозоро

5 Травня 2017, 14:25
4 травня 2017 року в Міністерстві соціальної політики під головуванням заступника Міністра Наталії Федорович відбулася запланована робоча зустріч із представниками громадських організацій ветеранів та учасників бойових дій.

 

Міністерство, як розпорядник коштів, що виділяються для вищезгаданих організацій, у минулому 2016 році виступило із пропозицією про зміну порядку їх фінансування.

 Наталія Федорович наголосила: «Метою проведення зустрічі є напрацювання остаточного узгодженого варіанту з урахуванням пропозицій, що надійшли до Мінсоцполітики від громадських організацій ветеранів та учасників бойових дій».

 Зібрання дійшло згоди, що зміна ідеології використання коштів, як і самі процеси їх розподілу та фінансування громадських організацій, повинні проходити прозоро і демократично.

 Над досягненням цієї мети працюватиме новостворена робоча група, куди ввійдуть представники громадськості, зацікавлені організації та установи при Державній службі України у справах ветеранів війни та учасників АТО. Вона й оприлюднить запропоновані проекти від громадських організацій, забезпечить експрес-аудит вже проведених протягом 1 півріччя 2017 року заходів, а також здійснить процедуру конкурсного відбору проектів. Обсяг фінансування для підтримки зазначених заходів – 20% від заявленої суми.

 Нагадаємо, що за ініціативою Міністра соціальної політики Андрія Реви вже з липня поточного року має розпочатися фінансування громадських організацій на конкурсній основі. Про це рішення було окремо зазначено під час ініційованої ним наради з представниками громадських організацій ветеранів та учасників бойових дій, що проходила 19 квітня 2017 року.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/13107.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове