Міністерство соцiальної політики України


Ольга Крентовська: Діалог та спільна робота по формуванню комплексної системи соціальних послуг на рівні ОТГ в умовах децентралізації - один із пріоритетів діяльності Уряду

28 Квітня 2017, 14:23
27 квітня ц.р. року в Києві відбувся семінар-нарада на тему «Формування інтегрованої системи соціальних послуг в умовах децентралізації: сучасна практика та перспективи» за участю фахівців Міністерства соціальної політики, представників дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ, а також голів об’єднаних територіальних громад (ОТГ), координаторів регіональних офісів реформ з децентралізації та розвитку, керівників структурних підрозділів соціального захисту населення та служб у справах дітей Київської, Житомирської та Чернігівської обласних державних адміністрацій та обласних центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

 

Це – перший захід, організований для трьох зазначених регіонів. Всього відбудеться сім таких заходів, якими будуть охоплені всі області. Мета проведення таких семінарів – забезпечення ефективної діяльності новостворених об’єднаних територіальних громад у сфері соціального захисту населення та захисту прав дітей

 «В умовах проведення реформи децентралізації перед нами стоїть багато завдань. Тільки налагодженням партнерських відносин та проведенням системної роботи ми зможемо досягти позитивного соціального ефекту», - наголосила, звертаючись до присутніх, перший заступник Міністра соціальної політики України Ольга Крентовська.

 У ході заходу були опрацьовані питання щодо організації надання соціальних послуг людям похилого віку та надання послуг центрами зайнятості. Акцентувалася увага також і на соціальній роботі з сім’ями, дітьми та молоддю в ОТГ, соціальній підтримці осіб з інвалідністю й захисті прав дітей в ОТГ.

 За словами Ольги Крентовської, формування системи соціальних послуг на рівні об’єднаних територіальних громад є нагальним для сьогодення.

 «Спільними зусиллями Уряду та громад ми можемо вирішити багато питань, адже наша спільна мета полягає у створенні для людей системи оперативного і безперешкодного реагування на їхні проблеми у сфері соціального захисту та створити простір, в якому людина відчує себе щасливою та соціально захищеною», - наголосила Ольга Крентовська.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/13076.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове