Міністерство соцiальної політики України


Мінсоцполітики проводить тренінг з питань фінансових розслідувань у справах торгівлі людьми

26 Квітня 2017, 14:15
25 – 26 квітня 2017 року Міністерство соціальної політики у співпраці з Секретаріатом Конвенції Ради Європи про заходи щодо протидії торгівлі людьми організовано проведення дводенного тренінгу з питань фінансових розслідувань у справах торгівлі людьми.

 

25 квітня пройшов перший день тренінгу, на якому було представлено дві сесії: перша - „Торгівля людьми, відмивання грошей та фінансові розслідування”,  проведена прокурором з питань боротьби з торгівлею людьми та незаконним ввезенням людей Еріком Віссером (Нідерланди); друга - „Методи вербування жертв торгівлі людьми через Інтернет: розслідування справ щодо відмивання грошей у випадках торгівлі людьми”, проведена експертом з питань кіберзлочинності Василем Гузієм (Україна).

Під час першої сесії учасники тренінгу мали змогу заслухати досвід Нідерландів у боротьбі з торгівлею людьми та фінансових розслідуваннях злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми, а також висловити свої думки з приводу почутого та поділитися своїм досвідом роботи.

Ерік Віссер розповів про основні етапи відмивання грошей, а також навів приклади фінансових розслідувань у здійсненні злочину торгівлі людьми.

Друга сесія була присвячена основним принципам та можливостям вербування осіб через мережу Інтернет. Василь Гузій розповів, як відбувається процес вербування осіб в мережі Інтернет з метою їх подальшого втягнення до торгівлі людьми, представлено перелік сайтів, через які відбувається процес вербування молодих дівчат, дітей до заняття проституцією та надання ескорт-послуг.

26 квітня учасники тренінгу матимуть змогу познайомитися з системою фінансових розслідувань, як ефективним інструментом боротьби з організованою злочинністю, та ініціативою компанії Western Union по боротьбі з торгівлею людьми.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/13045.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове