Міністерство соцiальної політики України


Угорщина надає неоціненну допомогу Україні в організації оздоровлення дітей та реабілітації воїнів АТО, - Наталія Федорович

21 Квітня 2017, 18:10
21 квітня 2017 року заступник Міністра соціальної політики України провела робочу зустріч із Державним секретарем з питань політики церкви, етнічного та громадського суспільства Міністерства людських ресурсів Угорщини Міклошем Шолтесом та Надзвичайним і Повноважним Послом Угорщини в Україні Ерно Кешкенєм, присвячену оздоровленню українських дітей на території Угорщини.

 

Заступник Міністра соціальної політики України Наталія Федорович провела робочу зустріч із Державним секретарем з питань політики церкви, етнічного та громадського суспільства Міністерства людських ресурсів Угорщини Міклошем Шолтесом та Надзвичайним і Повноважним Послом Угорщини в Україні Ерно Кешкенєм, присвячену оздоровленню українських дітей на території Угорщини.

Сторони обговорили широке коло питань, які стосуються співробітництва України та Угорщини на рівні міністерств, та визначили пріоритетні теми для майбутньої практичної співпраці.

Наталія Федорович акцентувала увагу присутніх на високому рівні співробітництва між двома країнами, зазначивши, що Угорщина була та залишається надійним партнером, на якого Україна розраховує і в майбутньому.

«Із початком російської агресії Україна зіштовхнулася з непередбачуваними проблемами та зазнала болісних втрат, тому передусім хочу подякувати за ту допомогу, яку весь цей час надавала і продовжує надавати Угорщина. Це і допомога у вигляді відпочинку для дітей, які постраждали внаслідок військових дій, і медична допомога пораненим учасникам Антитерористичної операції», - наголосила заступник Міністра.

Державний секретар Міністерства людських ресурсів Угорщини поінформував представників Міністерства соціальної політики України про проекти гуманітарної та соціальної допомоги, які підтримуються Урядом, та висловив зацікавлення у налагодженні подальшої співпраці.

«У цьому році ми готові організувати відпочинок 700 українських дітей в Угорщині, і, хочу повідомити, що з угорського бюджету вже виділено відповідну суму. Крім того, Угорщина активно допомагає у наданні гуманітарних вантажів та реабілітації поранених учасників АТО, – Угорщина може прийняти до 20 українських військових на рік, які потребують фізичної реабілітації внаслідок поранень, отриманих у зоні проведення АТО», – заявив Міклош Шолтес.

За результатами зустрічі відбулася спільна прес-конференція, участь у якій, крім офіційних осіб та журналістів, взяли й діти, які вже повернулися з відпочинку в Угорщині.

 

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/13031.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове