Міністерство соцiальної політики України


Наглядова рада Програми гідної праці МОП для України провела своє перше засідання

20 Квітня 2017, 18:18

 

20 квітня ц.р. під головуванням Національного координатора МОП С. Савчука відбулось чергове засідання Наглядової ради Програми гідної праці МОП для України.

 Довідково:

Програма гідної праці МОП для України є системою середньострокового планування, що спрямовує роботу МОП в Україні впродовж 2016-2019 років відповідно до трьох пріоритетів і завдань, погоджених із Урядом та соціальними партнерами. 7 квітня ц.р. співголовами Національної тристоронньої соціально-економічної ради та Директором Регіонального бюро МОП для країн Європи та Центральної Азії підписано Меморандум щодо реалізації цієї Програми.

Текст Програми

 Наглядова рада Програми утворена з метою сприяння досягненню цілей Програми, моніторингу та оцінки її впровадження, забезпечення активної участі всіх задіяних сторін і виконання ними своїх зобов’язань щодо досягнення спільно погоджених результатів.

До її складу згідно з рішенням Національної ради увійшли по 2 представники від кожної сторони та Національний координатор МОП в Україні.

  

Засідання відбулось за участі директора Групи технічної підтримки з питань гідної праці та бюро МОП для країн Центральної та Східної Європи А. Граціозі, державного секретаря Мінсоцполітики В. Іванкевича, Голови Державної служби України з питань праці Р. Чернеги, заступника Голови Державної служби зайнятості Ю. Жовтяк, представників Мінсоцполітики, сторін соціального діалогу, секретаріату Національної тристоронньої соціально-економічної ради.

Головуючий на засіданні С. Савчук поінформував членів Наглядової ради про стан реалізації Програми, її пріоритетних напрямів, діючі проекти технічного співробітництва, проекти, що перебувають на стадії розроблення та потенційних донорів тощо.

 

 

 

Презентація доповіді

 

Члени Наглядової ради обговорили основні досягнення та виклики, що постають в ході реалізації Програми. Член Наглядової ради, державний секретар В. Іванкевич відзначив, що по деяким показникам реалізація Програми відбулося порушення часових рамок досягнення її кінцевих результатів, це зокрема стосується прийняття Трудового кодексу, розробки законопроекту про колективні договори і угоди, впровадження професійних стандартів.

Також члени Наглядової ради обговорили питання консолідації співпраці діючих в Україні проектів міжнародної технічної допомоги, які є дотичними до Програми гідної праці, необхідності широкого висвітлення реалізації Програми сторонами соціального діалогу.

Директор Групи технічної підтримки з питань гідної праці та бюро МОП для країн Центральної та Східної Європи А. Граціозі відзначив плідність співпраці МОП з Україною, позитивні зрушення в реалізації Програми та запропонував учасникам заходу визначити пріоритетність тих її напрямів, які ще не охоплені технічною підтримкою, для побудови подальшого співробітництва.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/13011.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове