Міністерство соцiальної політики України


Олександр Привалов: Україна робить усе можливе для вирішення соціальних проблем внутрішньо переміщених осіб та громадян України, які проживають на тимчасово непідконтрольних територіях

7 Квітня 2017, 12:38
Про це заступник Міністра соціальної політики заявив 6 квітня під час робочої зустрічі з доповідачем Комітету Парламентської асамблеї Ради Європи з питань міграції, біженців та переміщених осіб.

 

Урядовець поінформував учасників зустрічі про стан справ у сфері соціального захисту вимушених переселенців і мешканців тимчасово непідконтрольних територій та відповів на запитання, які непокоять європейську спільноту.

 «З початком російської агресії на Сході країни Уряд зіштовхнувся з проблемами, які неможливо було передбачити та спрогнозувати в умовах мирного часу. Тому ми вимушені діяти прямо зараз та негайно вживати рішучих заходів, використовуючи нестандартні механізми в умовах обмежених ресурсів», – пояснив Олександр Привалов.

 Він акцентував увагу присутніх на тому, що неможливо розглядати питання соціального забезпечення громадян України, які проживають на тимчасово непідконтрольних територіях, без врахування контексту військових дій, що відбуваються там і сьогодні.

 «Українські громадяни мають законне право на соціальний захист та соціальне забезпечення, яке є невід’ємним. При цьому ми констатуємо той факт, що на тимчасово непідконтрольних українських територіях влада об’єктивно не може забезпечити діяльність державних органів соціального захисту. Саме тому, щоб отримати грошові виплати, гарантовані законом, громадяни України мають проходити фізичну ідентифікацію на підконтрольній території, принаймні, раз на два місяці», - заявив заступник Міністра і додав, що цей захід, у першу чергу, спрямований на дотримання основного принципу – адресності виплат та допомоги.

 Заступник Міністра також повідомив, що проблеми, які виникають при цьому, викликані виключно військовими діями, які унеможливлюють переміщення громадян через одні контрольні пункти перетину лінії зіткнення, та спричиняють надмірне навантаження на інші. Він запевнив, що Уряд вживає усіх можливих заходів для нівелювання цих наслідків, проте причина у цього явища лише одна – військові дії.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/12917.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове