Міністерство соцiальної політики України


Держпраці виявила порушників законодавства щодо виплат мінімальних зарплат

1 Квітня 2017, 10:32

Нову методологію визначення мінімальної заробітної плати,- як нижньої межі оплати праці, що гарантується державою, - впроваджено в Україні з 1 січня 2017 року. Відтак саме з початку нинішнього року мінімальна заробітна плата становить 3200 гривень, а виплата її у меншому розмірі є порушенням закону.

Державна служба управління з питань праці провела моніторинг дотримання роботодавцями законодавства в частині виплати мінімального розміру заробітної плати. Перевірка охопила період з січня до березня нинішнього року.

У ході перевірок виявлено, що 4604 працівники відпрацювали неповну місячну норму робочого часу та отримували заробітну плату в розмірі меншому від мінімального. Застосовано було різну методику: неповний робочий час, відпустка без збереження зарплати, не виконання норм виробітку; тимчасова непрацездатність; простій; щорічна відпустка.

До Держпраці та її територіальних управлінь надійшло 2155 скарг щодо недотримання норм виплат мінімального розміру  заробітної плати. Перевірки пройшли в 2112 роботодавців. Звернень громадян надійшло 1191.      




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/12853.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове