Міністерство соцiальної політики України


Міністр: Підписання Меморандуму про співпрацю дозволить українським громадянам легально працювати за кордоном

29 Березня 2017, 18:15
Міністр соціальної політики України Андрій Рева під час робочого візиту до м. Харкова відвідав міський центр професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості (далі – ХЦПТО ДСЗ). Супроводжували міністерську делегацію директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко та перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов. У складі делегації був і Посол Держави Ізраїль Еліав Бєлоцерковські, який виявив зацікавленість у співробітництві в трудовій сфері будівельної галузі.

 

Щоб наочно оцінити ситуацію та побачити, як підвищується конкурентоспроможність безробітних на ринку праці, Міністр оглянув адміністративно-учбовий корпус та виробничо-навчальні майстерні. Ознайомився з матеріально-технічною базою навчального закладу та з процесом організації професійного навчання безробітних за професіями в’язальник трикотажних виробів і полотна, токар, верстатник широкого профілю, фрезерувальник, слюсар-ремонтник, налагоджувальник верстатів та маніпуляторів з програмним керуванням. Міністр поспілкувався з майстрами навчання та слухачами навчального закладу. Цікавився їх попереднім професійним досвідом та транспортною доступністю до навчального закладу. Побачив, як здійснюється підготовка малярів, штукатурів, лицювальників-плиточників. Саме професії цієї галузі користуються найбільшим попитом в Ізраїлі.

«У рамках угоди про співпрацю українські громадяни зможуть легітимно працювати за кордоном та отримувати високий рівень заробітної плати, - зазначив Рева. - Причому соціальні внески на заробітну плату поступатимуть до бюджету України».

Минулого року було підписано міжурядову Угоду між Україною та Ізраїлем, яка визначає загальні засади працевлаштування українських громадян в Ізраїлі. Реалізацією Угоди займатиметься Державна служба зайнятості України.

За словами Міністра, навчальна база центрів професійно технічної освіти Державної служби зайнятості має стати відправним майданчиком для підготовки кадрів.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/12823.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове