Міністерство соцiальної політики України


Харків першим реалізовує урядовий пілотний проект надання якісних адміністративних послуг у форматі „Прозорий офіс”

28 Березня 2017, 14:00
Сьогодні, 28 березня, делегація Міністерства соціальної політики України на чолі з Міністром Андрієм Ревою перебуває з робочим візитом у місті Харків.

 

Мета поїздки – вивчення досвіду роботи Центрів надання соціально-адміністративних послуг, ознайомлення з двома оновленими ЦНАПами, що працюватимуть у форматі „Прозорий офіс”; огляд та ознайомлення з роботою УкрНДІпротезування; центру професійно–технічної освіти Державної служби зайнятості міста Харків.

Власне, це не перша поїздка представників Міністерства до Харкова в рамках реалізації загальноукраїнського проекту – створення мережі надання якісних послуг населенню - «Прозорий офіс».

Питання створення в Україні мережі «Прозорих офісів», що базуються на передовому, дієвому досвіді, для реформування неефективного державного апарату стоїть на порядку денному Кабінету Міністрів України.

Харків, Дніпро, Київ та Львів стали першими найбільшими містами, які вирішили впровадити цей пілотний проект, після ознайомлення із роботою вінницького міського центру надання адміністративних послуг «Прозорий офіс» 26 травня 2016 року. Сьогодні до них приєднується місто Черкаси, далі на черзі – Житомир.

Харків впевнено випередив інші міста за темпами впровадження проекту. Уже за декілька днів, на початку квітня, в Шевченківському та Київському районах Харкова запрацюють два оновлені центри надання соціальних послуг – «Прозорі офіси».

Окрім ознайомлення з роботою діючих та оцінки готовності нових «Прозорих офісів», делегація Міністерства відвідала Харківський міський центр зайнятості. Детальна програма передбачена і для ознайомлення з роботою – проблемами та здобутками Українського науково–дослідного інституту протезування. Наразі інститут надає допомогу потребуючим, скажімо, протезування кінцівок, або повернення до рухливого способу життя після травм хребта, як бійцям АТО, так і цивільним.

Разом з представниками Міністерства соціальної політики НДІ протезування відвідала також делегація Держави Ізраїль, очолювана Послом Ізраїлю в Україні Еліавом Бєлоцерковські.

Метою візиту ізраїльської делегації стало вивчення досвіду Інституту протезування з подальшим можливим налагодженням співпраці у створенні спільного ізраїльсько–українського центру надання фізичної та психологічної реабілітації учасникам АТО.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/12803.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове