Міністерство соцiальної політики України


Започатковано практику погодження бюджетів фондів загальнообов’язкового державного пенсійного та соціального страхування Комітетом Верховної Ради України з питань бюджету

23 Березня 2017, 14:29

На своєму засіданні 22 березня 2017 року Комітет Верховної Ради України з питань бюджету погодив бюджети Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття та Фонду соціального страхування України на 2017 рік.

Починаючи з 2017 року така процедура погодження бюджетів фондів пенсійного та соціального страхування Парламентським Комітетом з питань бюджету, після затвердження їх Урядом, визначена нормами Бюджетного кодексу України та спрямована на забезпечення парламентського контролю за діяльністю фондів соціального страхування, в т.ч. і в питаннях фінансового контролю.

Довідково: Бюджети Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття на 2017 рік  та Фонду соціального страхування України на 2017 рік затверджені постановами Уряду від 01.03.2017 № 102 та від 01.03.2017 №104.

Як зазначила Перший заступник Міністра О. Крентовська під час засідання Комітету, бюджети фондів є збалансованими та бездефіцитними, що дозволить вчасно і в повному обсязі виплачувати застрахованим громадянам допомогу по безробіттю, фінансувати програми активної політки зайнятості, забезпечувати виплату лікарняних та допомоги по вагітності і пологах, страхових виплат потерпілим на виробництві тощо.

Окремо народні депутати були поінформовані про основні показники бюджетів фондів соціального страхування, а також про те, що у бюджеті Фонду соціального страхування передбачено кошти у сумі майже 800 млн гривень на поновлення перерахунку щомісячних страхових виплат для майже 211 тисяч потерпілих на виробництві, який було зупинено з 2015 року.

За результатами розгляду питань «Про погодження бюджету Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття на 2017 рік» та «Про погодження бюджету Фонду соціального страхування України на 2017 рік» Комітетом прийнято одноголосне рішення про  їх погодження.

Нагадаємо, що бюджет Пенсійного фонду України також було погоджено Комітетом Верховної Ради України з питань бюджету 8 лютого 2017 року.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/12776.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове