Міністерство соцiальної політики України


Відбулася презентація діяльності міжнародного дитячого центру «Артек»

20 Березня 2017, 10:07
17 березня 2017 року відбулася презентація діяльності міжнародного дитячого центру «Артек».

 

Дізнатися, як живе «Артек» сьогодні, що змінилося  в ньому за півроку, побачити на власні очі інноваційно-освітній і культурно-мистецький центри «Артеку» приїхали заступник Міністра культури України Тамара Мазур, ректор Київської муніципальної академії естрадного та циркового мистецтв Владислав Корнієнко, заступник Керівника Державного управління справами Сергій Борзов, директор Департаменту оздоровлення та санаторно-курортного лікування Міністерства соціальної політики Іван Хохленков, завідувач лабораторії соціальної педагогіки Інституту проблем виховання АПН України Тетяна Алєксєєнко та інші гості.

Упродовж дня вони мали змогу побачити та відчути атмосферу оновленого «Артеку»: побувати у різних культурно-мистецьких гуртках,  зробити витинанку або оберіг на пам’ять, спробувати себе у ролі скаутів, долучитися до цікавих дослідів у хімічній лабораторії та згадати, як воно – бути дитиною.

Своїми враженнями від побаченого поділився Іван Хохленков, директор Департаменту оздоровлення та санаторно-курортного лікування Мінсоцполітики: «Коли я приїздив минулого разу, то «Артек» ще не мав таких результатів, як зараз. Зміни, які відбулися, і  те, що було раніше, – це дві великі різниці. «Артек» – це не просто будівлі, це – соціум. У мене склалося хороше враження і я впевнений у тому, що далі буде ще краще».

Однією із ключових подій дня стала презентація інноваційно-освітнього центру «Артек».  Новітнє обладнання, мультимедійні технології, світлі лабораторії, можливість власноруч створювати мультиплікацію та спробувати себе у ролі програміста – тепер все це  допомагає артеківцям оволодівати новими знаннями цікаво і по-сучасному.

Яскравим акцентом змін в «Артеку» стала демонстрація нової артеківської форми для дітей та співробітників. Тепер і діти, і дорослі виглядають гарно та елегантно у будь-яку пору року.

«В «Артеці» я вперше і приємно вражена. Дуже радію, що «Артек» відновив свою роботу в Україні, бо коли він залишився на окупованій території, то було дуже прикро, що наших дітей позбавили такого чудового місця. Так, він відрізняється від того «Артеку», який був в Криму, але в кращий бік», – зазначила заступник Міністра культури України Тамара Мазур.

Завершальним етапом зустрічі стала презентація педагогічних програм «Артеку» на 2017 рік. З ними можна детально ознайомитися на офіційному сайті міжнародного дитячого центру..




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/12740.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове