Міністерство соцiальної політики України


Андрій Рева: Зловживання гуманітарною допомогою на сьогодні є серйозною проблемою

2 Березня 2017, 19:00
Про це Міністр розповів 2 березня в інтерв’ю журналістам перед початком роботи колегії Міністерства соціальної політики України.

 

Він зазначив, що зловмисники намагаються використовувати механізм визнання вантажів гуманітарними для ухиляння від сплати податків та зборів при розмитненні вантажів.

«Правоохоронні органи фіксують такі випадки та інформують Мінсоцполітики про те, що сьогодні відбувається активізація контрабандистів по цьому напрямку», - заявив Андрій Рева.

Що стосується ввезення автомобілів для зони проведення АТО, Міністр звернув увагу на відсутність подальшого обліку цих автівок.

«Коли ми перевірили 225 автомобілів, які у нас були завезені як гуманітарна допомога в Україну, то на момент, коли почалася перевірка, лише 18 знаходилися на балансі Міністерства оборони. І потім, коли почали інвентаризацію, виявили, що вони привезені до військової частини, але їх навіть не ставили на облік», – наголосив Андрій Рева і додав, що одразу після проведеної перевірки відбувся процес пошуку цих автомобілів та їхнє подальше оформлення згідно діючого порядку.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/12628.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове