Міністерство соцiальної політики України


У Кіровоградській області проведено тренінг для представників державних органів влади, які працюють з внутрішньо переміщеними особами.

28 Лютого 2017, 16:05

 

28 лютого 2017 року за підтримки Міністерства соціальної політики України, у рамках програми “Посилення участі громадянського суспільства у роботі Міністерства соціальної політики України та процесі національного примирення”, запровадженого спільно Міністерство соціальної політики України та Міжнародною організацією “Stabilization Support Services” за підтримки Уряду Великої Британії проведено тренінг для представників державних органів влади та органів місцевого самоврядування, працівників структурних підрозділів з питань соціального захисту населення, які працюють з внутрішньо переміщеними особами.

Участь у тренінгу взяли заступник голови-керівник апарату Кіровоградської обласної державної адміністрації Лобанова Світлана Василівна, директор департаменту соціального захисту населення Кіровоградської обласної державної адміністрації Догаров Олександр Васильович.

Навчались представники управлінь соціального захисту населення райдержадміністрації та міськвиконкомів, які безпосередньо працюють з внутрішньо перемішеними особами.

На тренінгу обговорювались питання соціального захисту внутрішньо переміщених осіб, учасників антитерористичної операції, учасників бойових дій, та осіб, які проходили службу в органах Міністерства внутрішніх справ та Збройних сил України. Новації у пенсійному забезпеченні внутрішньо перемішених осіб.

Особливу увагу зосереджено на необхідності дотримання законів України: “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей”,   “Про військовий обов’язок і військову службу”, “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, “Про поліпшення матеріального становища учасників бойових дій та інвалідів війни”; “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/12600.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове