Міністерство соцiальної політики України


Мінсоцполітики та Проект USAID „Трансформація фінансового сектору” підписали Протокол про співпрацю

16 Лютого 2017, 13:06
Сьогодні у Мінсоцполітики відбулося підписання Протоколу про співпрацю між Міністерством соціальної політики України та Проектом USAID „Трансформація фінансового сектору”. Свої підписи під документом поставили Міністр соціальної політики Андрій Рева та керівник Проекту USAID „Трансформація фінансового сектору” Роберт Бонд.

 

Вітаючи учасників зібрання з нагоди підписання Протоколу, Андрій Рева наголосив, що удосконалення пенсійної системи – одне з нагальних завдань, що стоїть перед Україною. Міністр подякував Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) за підтримку у такому важливому для всіх громадян нашої держави питанні.

 Міністр також зазначив, що Уряд ставить своїм завданням створення справедливої системи пенсійного страхування, яка передбачає розширення охоплення пенсійним страхуванням зайнятого населення, модернізацію пенсійного забезпечення військовослужбовців, відновлення життєздатності системи пенсійного забезпечення та справедливі підходи до обчислення та виплати пенсій залежно від сплачених внесків.

 «Впевнений, що реалізація Проекту «Трансформація фінансового сектору» сприятиме у повній мірі здійсненню ефективної  пенсійної реформи в Україні. Від імені Міністерства соціальної політики  і від себе особисто ще раз висловлюю щиру вдячність за забезпечення ефективної співпраці з Україною і підтверджую заінтересованість та готовність Міністерства в умовах проведення широкомасштабних реформ спиратися на міжнародні стандарти, технічну і експертну допомогу Агентства США з міжнародного розвитку», - підкреслив Андрій Рева.

 Як зазначають у USAID, Проект «Трансформація фінансового сектору»  має намір продовжити займатися фіскальними питаннями у солідарній пенсійній системі, оцінювати можливість переходу на обов’язкову накопичувальну пенсійну систему, аналізувати та надавати підтримку у прийнятті нового законодавства з недержавного пенсійного забезпечення тощо.

 Протокол про співпрацю між Міністерством соціальної політики України та Проектом USAID „Трансформація фінансового сектору” набирає чинності з дня його підписання Сторонами та діє до 27 грудня 2020 року.

 

 

 

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/12514.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове