Міністерство соцiальної політики України


Андрій Рева: У першу чергу в Азербайджанській Республіці цікавлять позитивний досвід у роботі з внутрішньо переміщеними особами та напрацювання служби зайнятості

25 Січня 2017, 10:56
26 та 27 січня проходитиме робочий візит делегації Міністерства соціальної політики України, очолюваної Міністром Андрієм Ревою, до Азербайджанської Республіки.

 

Поїздка здійснюється на запрошення Міністра праці та соціального захисту населення Азербайджанської Республіки Саліма Январа огли Муслімова.

 „Ми маємо намір ознайомитися з системою роботи з внутрішньо переміщеними особами Азербайджанської Республіки, - сказав Міністр соціальної політики України Андрій Рева. - Як відомо, в цій країні, згідно з її законодавством, окупована третина території (Нагірний Карабах). І величезна кількість людей змушені були залишити свої домівки й переміщатися в інші райони країни. Республіці вдалося вирішити цю проблему без потрясінь і скандалів. Я хочу познайомитися з їхнім законодавством, якими методами вони працювали, які програми в них діяли. Також цікавить їхній досвід і в тому, як працює їхня служба зайнятості. Яким чином вдається тримати достатньо низький рівень безробіття? Як діють органи зайнятості і як допомагають людям працевлаштовуватися”.

У програмі візиту передбачено презентацію систем автоматизованого управління та послуг у сфері праці та соціального захисту (ƏMBEIS, VEMTAS, TSERAS); ознайомлення з роботою одного з центрів надання соціальних послуг ASAN; відвідини Дитячого реабілітаційного центру.

Також делегація Міністерства соціальної політики України має намір відвідати Алею почесних поховань, Алею Шахидів, покласти квіти до могили Національного лідера Азербайджану Гейдара Алієва та його дружини Заріфе Алієвої.

Наприкінці дводенного робочого візиту відбудеться підписання Програми співробітництва між Міністерством соціальної політики України та Міністерством праці та соціального захисту населення Азербайджанської Республіки.

 

Довідково. Співробітництво з Азербайджанською Республікою здійснюється у рамках Угоди між Міністерством праці та соціальної політики України та Міністерством праці та соціального захисту населення Азербайджанської Республіки про співробітництво в галузі праці, зайнятості та соціального захисту (підписаної 19.05.2000 р., м. Баку). Нею передбачено співробітництво у сфері правового регулювання проблем праці та соціального захисту та обмін досвідом у галузі професійної та трудової реабілітації інвалідів.

У 2006 році українська делегація на чолі з Міністром праці та соціальної політики здійснила візит до Азербайджану.

            З метою навчання спеціалістів УкрНДІ протезування, протезобудування та відновлення працездатності (м. Харків) тісно співпрацював з Азербайджанською Республікою.

            У 2008 році було укладено Договір про співробітництво у сфері розвитку служб зайнятості між Державним центром зайнятості Міністерства праці та соціальної політики України та Головним Управлінням зайнятості Міністерства праці та соціального захисту населення Азербайджанської Республіки. На базі Державного центру зайнятості проводилися навчання директорів регіональних центрів зайнятості Азербайджанської Республіки.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/12368.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове