Міністерство соцiальної політики України


У Запоріжжі дбають про соціальну адаптацію учасників АТО

20 Січня 2017, 10:32
В Департаменті соціального захисту населення Запорізької облдержадміністрації,опікуючись проблемами учасників антитеропристичної операції визначили, що одним з дієвих факторів, який сприяє їх успішній адаптації після демобілізації є планомірна й ефективна інформаційна робота

 

         Кожний з бійців має знати все про державні пільги та гарантії, передбачені для нього законодавством, а також численні місцеві програми, що їх доповнюють.

         Вжиті щодо цього заходи дали позитивні результати. Так в 2016 році кількість учасників АТО, які скористались санаторно – курортними путівками збільшилась на 60 відсотків порівняно з минулим роком.

         Всього пройшли курс оздоровлення в мережі санаторних закладів 269 бійців.

         На психологічну реабілітацію було направлено 571 учасник АТО, що теж перевищує на 55 відсотків минулорічні показники.

         Навчання в професійно – технічних училищах області пройшли 273 учасника антитерористичної операції, що на 66 відсотків більше них у 2015 році. На це структурними підрозділами з питань соціального захисту населення спрямовано понад 1 млн. гривень  виділених коштів. Серед обраних демобілізованими бійцями професій: водій автотранспортних засобів категорії «В», перепідготовка з категорії «В» на категорію «С», машиніст автомобільного крана, електрогазозварювальник, слюсар з ремонту автомобілів, оператор комп’ютерного набору, водій навантажувача, кухар, готельно – ресторанна справа.

         Враховуючи нагальні потреби учасників антитерористичної операції Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації ініційовано внесення змін до обласної Програми «Назустріч людям» на 2015-2019 роки.

         З жовтня 2016 року у рамках вказаної Програми розпочато виплату щомісячної допомоги інвалідам війни, статус яким встановлено за безпосередню участь у бойових діях  в зоні проведення АТО.

          Працівники соціальної сфери Запорізької області вважають своєю першочерговою задачею постійно підвищувати рівень всебічної допомоги учасникам антитерористичної операції, членам їх сімей, а також сім’ям загиблих та поранених бійців.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/12351.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове