Міністерство соцiальної політики України


На Сумщині Міжвідомча група посилює контроль за запровадженням мінімальної зарплати у розмірі 3200 гривень з 01 січня 2017 року

19 Січня 2017, 14:09
НА СУМЩИНІ МІЖВІДОМЧА ГРУПА, СТВОРЕНА ІЗ ПРЕДСТАВНИКІВ ВЛАДИ, ПРОФСПІЛОК ТА РОБОТОДАВЦІВ, ПОСИЛЮЄ КОНТРОЛЬ ЗА ЗАПРОВАДЖЕННЯМ КОЖНИМ РОБОТОДАВЦЕМ МІНІМАЛЬНОЇ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ У РОЗМІРІ 3200 ГРИВЕНЬ З 01 СІЧНЯ 2017 РОКУ

 

Про це йшлося на нараді за участі заступника голови облдержадміністрації Ірини Купрейчик.

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко під час селекторної наради наголосив на необхідності створення в кожній області міжвідомчої робочої групи для моніторингу ситуації із виконання рішення Уряду щодо підвищення мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року до 3200 гривень та миттєвого реагування на скарги громадян щодо порушення керівниками підприємств їхніх трудових прав.

Аналогічна робоча група уже створена в області із представників влади, профспілок та роботодавців області, її очолює на Сумщині Олександр Марченко.Недопущення безпідставного скорочення штатних посад працівників бюджетних установ, переведення їх на скорочений робочий день чи на скорочений робочий тиждень, забезпечення запровадження державних соціальних гарантій з оплати праці – такими є обов’язки обласної міжвідомчої групи.

«Перед нами стоїть абсолютно чітке завдання – щоб рішення Уряду щодо підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 грн було виконане в повному обсязі»  – зауважила заступник голови облдержадміністрації Ірина Купркйчик. Вона також акцентувала увагу на необхідності посилення роз’яснювальної роботи з цього приводу на місцях – на обласному і районному рівнях.  

«Бюджетна сфера має сьогодні показати приклад у дотриманні законодавства, – зазначив директор Департаменту соціального захисту населення Михайло Дубровський. – Керівники бюджетних установ мають розуміти, що мінімальна заробітна плата у робітників має бути не меншою, ніж 3 200 гривень. Порушення законодавства в цьому питанні недопустимі. Це ж стосується й сфери бізнесу».

Також під час засідання учасники наради дали доручення головам райдержадміністрацій та рекомендації міським головам звітувати про факти порушення керівниками підприємств трудових прав працівників та проводити серед жителів області роз’яснювальну кампанію щодо переваг легальної праці та необхідності сплачувати податки.

«Люди, які сьогодні не сплачують податки, мають вже зараз думати про те, яку пенсію вони отримуватимуть і чи взагалі будуть у пенсійній системі», – наголосив Михайло Дубровський.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/12340.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове