Міністерство соцiальної політики України


Наталія Федорович: Ми готові переймати найкращий досвід Ізраїлю, особливо з реабілітації учасників бойових дій

17 Січня 2017, 14:27
Делегація з Ізраїлю, очолювана Послом цієї країни Еліавом Белоцерковські, не лише ознайомила керівництво Міністерства соціальної політики України із роботою та широкими можливостями ізраїльського реабілітаційного центру, але й запропонувала створити спільний подібний заклад на базі Національного університету фізкультури та спорту, що в Києві.

 

„У наданні фізичної та психологічної допомоги українським бійцям, їх реабілітації ми розглядаємо  Міністерство соціальної політики як дуже  важливого партнера, - зазначив Надзвичайний та Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні Еліав Белоцерковські. – У нашій країні ситуація із реабілітації одна з найкращих у світі й ми хочемо усі наші вміння і напрацювання передати й вам”.

Заступник Міністра соціальної політики Наталія Федорович, яка координувала представництво Міністерства на зустрічі,  зазначила, що наразі пропозиції Ізраїлю щодо допомоги з організації  в Україні   якісних  послуг психологічної, фізичної реабілітації бійців АТО та мешканців буремного Донбасу, котрі мешкають у зоні бойових дій, надзвичайно важливі.

„Адже ми зараз перебуваємо на етапі підготовки подання на розгляд Уряду концепції з реабілітації українських військових, котрі пройшли АТО, - повідомила Наталія Федорович і продовжила: - Однією із проблем у цьому напрямку є протидія домашньому насильству, що також може проявлятись у сім’ях учасників АТО”.

  Про основні напрями в реабілітації учасників бойових дій, напрацьовані ізраїльськими фахівцями,  повідомив голова відділення ортопедичної реабілітації центру  Амір Хагай. Зокрема, він розповів  про три різні періоди часу фізичної та психологічної реабілітації,  що, в свою чергу, мають задану чітку послідовність, і, як зазначив лікар, позитивний результат реабілітації чималою мірою визначається саме таким порядком надання допомоги.

Заступник Міністра соціальної політики Наталія Федорович назвала вражаючою готовність Ізраїлю „щосекунди захищати й допомагати громадянам України”




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/12322.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове