Міністерство соцiальної політики України


Ветеранів воєн об’єднав Меморандум, підписаний у Мінсоцполітики

22 Грудня 2016, 11:56
„Ми не можемо розділяти учасників воєн”, - зазначив на підписанні Меморандуму Міністр соціальної політики України Андрій Рева.

 

Звертаючись до присутніх керівників громадських організацій ветеранів колишньої війни в Афганістані та сьогоднішньої на  українському Сході, Міністр соціальної політики повідомив, що в наступному році відомство планує поширити для „афганців” програму забезпечення житлом таку ж, яка вже діє для „атовців”, що отримали поранення, та сімей загиблих українських бійців. Механізм простий: визначається сума, віддається на руки й родина сама купує житло.

Також має запрацювати новий механізм запровадження санаторно–курортного лікування для чорнобильців, афганців, воїнів АТО, що, на думку урядовця, унеможливить зловживання і процвітання у цьому сегменті корупційних схем. Цей механізм полягає в тому, що сам потребуючий визначає куди, в який лікувально–оздоровчий заклад їхати. Далі укладається тристоронній договір між ветераном, закладом та управлінням соціального захисту, й останнє компенсує лікувальному закладу витрати на лікування і оздоровлення.

Також відбудуться законодавчі зміни й у постановці на квартирну чергу тих, хто воював на Сході. 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/12178.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове