Міністерство соцiальної політики України


Віталій Мущинін: Питання соціального захисту чорнобильців не втрачають своєї актуальності та гостроти

6 Грудня 2016, 15:41
5 грудня 2016 року в столиці відбувся всеукраїнський Чорнобильський форум. У ньому взяли участь заступник Міністра соціальної політики Віталій Мущинін, фахівці Департаменту соціального захисту постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, народні депутати України, а також народні депутати-чорнобильці минулих скликань Верховної Ради, представники центральних та регіональних органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадських організацій, науковці та засоби масової інформації.

 

Мета заходу - здійснення науково-практичного аналізу сучасного стану екологічних, медико-соціальних проблем та нормативно-правових документів, напрацювання нових підходів та пропозицій з подолання наслідків ядерної аварії на ЧАЕС.

Нині соціальна підтримка держави надається 1 млн 937 тис. 417 особам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, серед них - 207 тис. 555 учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, 1 млн 729 тис. 862 – потерпілі від Чорнобильської катастрофи, у тому числі 408 тис. 433 – потерпілі діти.

Питання їх соціального захисту не втрачають своєї актуальності та гостроти й донині, попри минулі після трагедії десятиліття, наголосив у своєму виступі на зібранні Віталій Мущинін. Задля їх врегулювання Мінсоцполітики проводить постійну роботу з розроблення і внесення узгоджених з громадськістю, соціально виважених законодавчих та інших ініціатив.

Під час форуму обговорювалися питання, які нині найбільше турбують чорнобильців, а саме щодо підвищення пенсійних виплат, забезпечення житлом постраждалих громадян (відновлення бюджетної програми, яка призупинена з 2014 року), збільшення видатків на медичне забезпечення тощо. У Мінсоцполітики запевнили, що всі пропозиції, які надійдуть від громадських організацій щодо їх вирішення, будуть уважно розглянуті.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/12045.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове