Міністерство соцiальної політики України


Андрій Рева: Коли у ВР приймуть рішення, осучаснення пенсій пройде автоматично для всіх, кому перерахунок не робився з 2012 року

1 Грудня 2016, 09:14
Коли у Верховній Раді приймуть рішення, осучаснення пенсій пройде автоматично для всіх, кому перерахунок не робився з 2012 року. Про це Міністр соціальної політики Андрій Рева сказав під час прямої телефонної лінії з читачами газети «Факты и комментарии».

 

Для втілення цього наміру потрібно близько 50 мільярдів гривень.

За словами Міністра, для того, аби отримати фінансовий ресурс для перерахунку пенсій, спочатку підняли рівень заробітних плат у бюджетній та небюджетній сферах.

«Заплановане підвищення мінімальної заробітної плати до 3 200 гривень дозволить за рахунок відрахувань у Пенсійний фонд накопичити фінансовий ресурс для подальшого перерахунку пенсій», - сказав Андрій Рева.

Зараз урядовці розробляють законопроект, який дозволить не лише осучаснити пенсії, а й, переконаний Андрій Рева, провести глибоку пенсійну реформу в цілому. За словами Міністра, осучаснення пенсій планувалося зробити в цьому році, але не вистачило ресурсів.

«Тому цю задачу ми плануємо вирішити в 2017 році», - сказав Андрій Рева.  




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/11888.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове