Міністерство соцiальної політики України


Парламентські комітети підтримали пакет документiв, спрямованих на ратифiкацiю Стамбульської конвенції, - Мінсоцполітики

16 Листопада 2016, 11:53
15 листопада 2016 року на засіданні Комітету ВРУ з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму було розглянуто пакет документiв, спрямованих на ратифiкацiю Конвенцiї Ради Европи про запобiгання насильству стосовно жiнок i домашньому насильству та боротьбу iз цими явищами (Стамбульська конвенція).

 

Зокрема, було розглянуто: проект Закону про ратифікацію Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами (№ 0119, суб’єкт законодавчої ініціативи Президент України); проект Закону про запобігання та протидію домашньому насильству (№ 5294, суб’єкт законодавчої ініціативи Кабінет Міністрів України); проект Закону про внесення змін до деяких законів України у зв'язку з ратифікацією Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами (№ 4952, суб’єкт законодавчої ініціативи народний депутат Ірина Луценко).

Крім того, цього ж дня відбулося засідання Комітету у закордонних справах Верховної Ради України, на якому було розглянуто Проект Закону про ратифікацію Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами (№ 0119, суб’єкт законодавчої ініціативи Президент України).

Від Міністерства соціальної політики України законопроекти представляла заступник Міністра Наталія Федорович, яка наголосила на важливості ратифікації Україною Стамбульської конвенції та прийнятті вищезазначених законопроектів

У Мінсоцполітики підкреслюють: всі положення, які покладені в основу проектів актів, повністю узгоджуються зі світовими і європейськими підходами. А передусім повністю відповідають положенням Стамбульської конвенції.

Ратифікація Стамбульської конвенції означатиме взяття на себе державою важливих, але досить обтяжливих зобов’язань. Саме тому основним кроком на шляху до ратифікації Конвенції є прийняття нового законодавства, передусім Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству».

Це засвідчить свідомий вибір нашої держави на користь європейських стандартів поваги та захисту прав людини.  Але в першу чергу це допоможе особам, які постраждали від домашнього насильства, отримати захист і належну допомогу.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/11303.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове