Міністерство соцiальної політики України


Соціальна реформа під пильним прицілом фахівців соціальної галузі на місцях

5 Листопада 2016, 23:22
Напередодні Дня працівника соціальної сфери, 3 листопада 2016 року, Міністерством соціальної політики України спільно з місією ОБСЄ в Україні в місті Києві було проведено конференцію на тему: «Впровадження соціальних реформ в умовах децентралізації з урахуванням гендерних аспектів». У заході взяли участь голова місії ОБСЄ, керівники обласних та міських (міст – обласних центрів) управлінь, департаментів соціального захисту населення, а також керівники служб у справах дітей з усіх регіонів України.

 

Метою проведення спільного заходу стала необхідність всебічного розгляду та аналізу розвитку соціальної сфери, нових можливостей та викликів соціальної політики в умовах децентралізації, потреби втілення європейських підходів у вирішенні проблем протидії торгівлі людьми, насильству та гендерної рівності, а також було розглянуто успішні та невдалі практики на місцях перших кроків реформи соціальної галузі.

Обговорено наступні питання порядку денного:

1 . Про підсумки роботи управлінь соціального захисту населення щодо проведення перерахунків житлових субсидій на опалювальний період 2016/2017 років в регіонах.

2. Про хід виконання заходів операційного плану Уряду в сфері соціальної політики на 2016 рік та основні напрями реформи соціальної сфери у 2017 році.

3. Про основні напрями співпраці місії ОБСЄ в Україні з управліннями соціального захисту населення та службами у справах дітей в роботі щодо протидії насильству в сім’ї та торгівлі людьми в умовах децентралізації.

Доповідачем з перших двох питань був Міністр соціальної політики України Андрій Рева, доповідачем по третьому питанню – координатор проектів ОБСЄ в Україні Тетяна Руденко.

В обговоренні питань порядку денного взяли активну участь учасники конференції, а також з вітальним словом до присутніх звернувся голова місії ОБСЄ в Україні Вайдотас Верба.

Учасниками дискусії було внесено більше 20 пропозицій щодо вдосконалення норм чинного законодавства в сфері соціальної політики, а також висловлено зауваження стосовно напрямів реформування соціальної сфери у 2017 році. За результатами обговорення Міністром соціальної політики України Андрієм Ревою дані окремі доручення.

Захід було повністю профінансовано місією ОБСЄ в Україні за рахунок власних коштів.

Міністерство соціальної політики України висловлює глибоку вдячність нашим колегам і особисто керівнику місії ОБСЄ в Україні пану Вайдотасу Вербі за активну участь і співпрацю в організації і проведенні конференції.

 

 Фотогалерея 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/11221.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове